Styret i MicroStrategy begynner å motta gebyrer i Bitcoin

12. april 2021 sa Business Intelligence-firmaet MicroStrategy at dets ikke-ansatte styremedlemmer nå vil motta gebyrene sine i BTC i stedet for kontanter.

BTC-betalinger er i gang

Kunngjøringen kom i en 8-K-arkivering til US SEC, der firmaet hevdet at de ønsker å endre kompensasjonsordningen for ikke-ansatte styremedlemmer fra 11. april.

Det Nasdaq-børsnoterte selskapet har for tiden nesten 100 000 enheter BTC, noe som gjør det til et av de offentlige selskapene med størst eierandel i kassen. Ledet av bitcoin-oksen Michael Saylor, fortaler business intelligence-firmaet for at flere institusjoner skal investere i mynten via sine ‚Bitcoin for Corporations‘ online-kurs.

I henhold til MicroStrategy-arkiveringen støttet alle styremedlemmene flyttingen og siterte sin forpliktelse til verdens ledende krypto.

„Styret sitert sin forpliktelse til bitcoin gitt sin evne til å tjene som en butikk av verdi, støttet av en robust og offentlig åpen kildekildearkitektur, uavhengig av suveræn pengepolitikk,“ heter det i et utdrag fra SEC-arkivet.

SEC-arkivering presiserer videre at styrets honorar ikke vil bli endret og i utgangspunktet nominelt i USD. Midlene blir deretter konvertert til BTC av en betalingsbehandler på betalingstidspunktet og deponert i hver regissørs digitale lommebok.

MicroStrategy fortsetter å gjøre Pro-Bitcoin-bevegelser

MicroStrategy Inc begynte å være en stor bitcoin-bedriftsstøtter i august i fjor da den anskaffet sitt første parti av mynten. Siden den gang har firmaet fortsatt å samle mer bitcoin ettersom kryptovalutaen øker i verdi.

Til dags dato har MicroStrategy investert mer enn 5 milliarder dollar i BTC. Det siste kjøpet kom 5. april da selskapet la til ytterligere 253 mynter i selskapets reserver for $ 15 millioner i kontanter.

Andre topp selskaper som Tesla og Square Inc. har fulgt Microstrategy og investert store beløp fra sine kontantreserver for å kjøpe BTC. Konsernsjef Michael Saylor mener at den voksende institusjonelle investeringen i verdens ledende krypto bare er “toppen av isfjellet”.

Bitcoins advokat spår at et skred av institusjoner vil komme inn i BTC-markedet de neste månedene. En slik bredere adopsjon av investorer med dype lommer vil presse prisene enda høyere på bakgrunn av begrensede nye BTC-forsyninger.

Den siste avgjørelsen fra MicroStrategy om å begynne å kompensere styremedlemmer i BTC kommer da mynten svevde over $ 60K for å nærme seg livstidshøyder i helgen.

Kan MicroStrategy bli en Defacto Bitcoin ETF?

Det Michael Saylor-ledede firmaets appetitt for BTC har overbevist noen investeringseksperter om at det kan planlegge å bli en de facto Bitcoin ETF i fravær av denne tjenesten i USA.

Meltem Demirors, strategidirektør i CoinShares, hevder at Microstrategy kan anskaffe så mye av den digitale eiendelen som mulig for å fylle bitcoin ETF-gapet i det amerikanske kryptorommet.

“Jeg tror det indikerer at de ikke har en annen plan enn å bli en de facto Bitcoin ETF. Så kanskje bullish for Bitcoin, ”sa Demirors i et intervju med Decrypt.