Isle of Man zegt Bitcoin, Ethereum Not Securities

Het eiland Man heeft een document uitgebracht waarin cryptocurrencies worden gedefinieerd.

Crypto-activa kunnen elektronisch geld, effecten of niet-gereguleerd zijn.

Ether en Bitcoin lijken geen effecten te zijn onder deze regeling, hoewel ze in het document niet bij naam worden genoemd

Wil meer weten? Word lid van onze Telegram Group en ontvang handelssignalen, een gratis handelscursus en dagelijkse communicatie met cryptofans!

The Trust Project is een internationaal consortium van nieuwsorganisaties die standaarden voor transparantie opstellen.

Het Isle of Man, een zelfbesturende Britse kroonafhankelijkheid, heeft een document uitgebracht waarin wordt uitgelegd hoe het cryptocurrencies zoals Bitcoin zal definiëren.

In het bijzonder categoriseert de financiële dienstautoriteit (FSA) van het land cryptocurrencies op basis van hun functie. Het eiland Man, ingeklemd tussen het VK en Ierland, is een zelfbesturend Bitcoin Machine eiland met een parlement en financiële waakhond.

Aangekondigd op 14 oktober 2020, dat FSA een document heeft aangekondigd dat bedoeld is om bedrijven te begeleiden die omgaan met cryptocurrency.

Het document lijkt cryptovriendelijk te zijn en biedt een kader voor ondernemers om met crypto-activa te werken.

Laten we digitaal gaan

Autoriteiten hebben de richtlijnen opgesteld in een gezamenlijke inspanning. Het Digital Isle of Man, een uitvoerend agentschap dat zich bezighoudt met technologie op het eiland, werkte samen met de FSA bij het maken van het document. Dit was om ervoor te zorgen dat het document „technologieneutraal“ bleef.

De overkoepelende afhaalmogelijkheid was dat verschillende crypto-activa legaal zouden worden bepaald door wat ze doen, in plaats van hoe ze worden gemaakt:

“Het richtsnoer is bedoeld voor degenen die overwegen cryptoassets / tokens (in dit richtsnoer ‚tokens‘) te verkopen, uit te geven, te beheren of te beheren, en illustreert welke token-gerelateerde activiteiten, ondernomen met behulp van Distributed Ledger Technology (‚DLT‘), mogelijk gevolgen voor de regelgeving. „

Bitcoin en categorische vereisten

Gelukkig heeft de financiële autoriteit de verschillende categorieën tokens in een handige grafiek uiteengezet:

In wezen kunnen tokens worden gecategoriseerd als investeringen, e-geld of niet-gereguleerd. De categorisering is voornamelijk afhankelijk van de functie van het token. Het document van de FSA verdeelt de groepen verder.

Beveiligingstokens zijn dus tokens die functioneren als aandelen, obligaties, deelbewijzen in een collectieve belegging of derivaten. Bitcoin (als e-geld of waardeopslag) en Ether (als valuta voor een virtuele machine) lijken onder deze regeling geen effecten te zijn.

Toch zullen investeringen die functioneren als effecten of elektronisch geld worden gereguleerd door de FSA. Een vergunning is echter mogelijk niet nodig. Voor effecten die een vorm van kapitaalgroei bieden, met andere woorden, investeringen, is een vergunning vereist.